Арабіка Індія Малабар середнє обсмаження 500грам
Кава Арабіка Малабар в зернах чорний свіжообсмажений найцікавіший індійський сорт кави. Саме цей сорт піддається тривалому впливу морських мусонів, а це унікальна технологія серед решти інших способів обробки кави. За часів, коли море борознили вітрильники, ними перевозили й каву з Індії до Європи. Перевезення, звичайно, займало багато місяців. За цей час зерна зазнавали тривалого впливу морського вологого повітря, яке призводило до того, що колір та смак зерен змінювався. Зелені зерна перетворювалися на жовті і ставали солодкими на смак. Коли ж на зміну вітрильникам прийшли пароплави, час перевезення швидко скоротився і замовники почали отримувати зелену каву. Але невдача смак старих, жовтих зерен подобався їм куди більше. Так було вирішено робити процес обробки зерен, який пізніше назвали. Суть процесу ось у чому у травні-червні, сезоні мусонів, зерна кави поміщають під навіси або розкладають у "пірамідки", причому товщина шару зерен не повинна перевищувати двадцять сантиметрів. Зерна перебувають у такому стані до 5 днів, після чого кава упаковується в мішки, які укладають гіркою для того, щоб мусон міг обдувати їх з усіх боків. Цю гору мішків розбирають щотижня, поки зерна не змінять свій смак та колір. Особливість обробки: сухе оброблення з подальшим витримуванням зерен на складах при впливі мусонів.
Купити Каву Арабіка Бурунді А середнє обсмаження 500грам в інтернет-магазині KOFEOPT
Купити Каву Арабіка Домінікана Барахона середнє обсмаження 500грам в інтернет-магазині KOFEOPT
Купити Каву Арабіка Уганда Бугішу середнє обсмаження 500грам в інтернет-магазині KOFEOPT
Купити Каву Арабіка Гватемала Уетенанго середнє обсмаження 500грам в інтернет-магазині KOFEOPT
Купити Каву Арабіка Коста-Ріка Тарразу середнє обсмаження 500грам в інтернет-магазині KOFEOPT